Tarihçe-i Hayat | Sekizinci Kısım - Isparta Hayatı | 715
(612-740)

Bu cem’iyyet, Pakistan’da en kuvvetli bir cem’iyyet, en sağlam bir içtimâî nizam olup, on senedenberi cihanşümûl İslâmiyet fikrini ve yüksek nizamlarını talebe önünde ve topluluklarında ispat etmeye çalışmaktadır.

Ayrıca müsaadelerinizi.. ve lâyık olduğu şekilde bizim sizde olan ümitlerimizi boşa çıkarmayacağınızdan eminiz. Çok teşekkürler ederiz. Selâmlar...

Din Kardeşiniz
İBSAR ALİM
Pâkistan İslâm Talebe Cem’iyyeti Reisi


* * *

Risâle-i Nur’un Pâkistan’da Neşriyatını Yaparak Pek Çok Kimselerin Bu Eserlerden İstifadesini Sağlıyan Karaşi Üniversitesi Türk Tarih Bölümü Asistanı Ve Dört Büyük Gazetenin Muharriri M. Sabir’in Bir Mektubu


Muhterem din kardeşlerimiz,

Kıymetli mektubunuzu aldım, çok çok teşekkürler.

Hazret-i üstadımız Said Nursî’nin hal ve sıhhati nasıldır? Onu seven talebeler ve halk soruyor. Bana haber göndermenizi rica ederim.

Bu ay içersinde Hindistan’da, İslâmiyetin ve Türklerin hakîki düşmanı olan siyonist ve kızıl kâfirlere karşı dört makale neşrettim. Türk-Pakistan dostluğunun esas ve tarihi hakkında da, Karaşi’de bir fıkra neşrettim, size de gönderdim. “İmam” adlı aylık bir gazetede, “Rusya’da Mazlûm Müslüman” başlıklı bir makale yazdım, bunu da gönderdim ve başka Orduca gazetelere de gönderdim. Maksadım, İslâmiyete hizmet, Türk edebiyatını tanıtmak ve Türk düşmanlarına karşı, yazmak ve çalışmaktır.

...

Burada mühim bir kitap neşretmek istiyorum, bunun için size yazıyorum. Bu husûsta halkçıları tanıttırıyorum ki, bunlar, Türklere karşı çalışmışlar ve cumhuriyet adına bütün milleti aldatıp dindarları zindanlara atmışlardı. Karaşi’de neşredilen bu makaleleri bir kitap halinde tabetmek istiyorum. Bize ne kadar materyal verirseniz, hepsi burada neşrolacak.

Səs yoxdur