Tarihçe-i Hayat | Sekizinci Kısım - Isparta Hayatı | 736
(612-740)

Göndermiş olduğunuz inâyetnâmenizi ve dört tane risâle “İhlâs” “Zeylül Hubab” “Risâle-i Nur hakkında müellifine gönderilen bir mektup” “Risâle-i Nur hakkında verilen konferans”ları aldım. Teşekkürlerimi takdim ederim efendim.

Evet, Büyük Üstad Said Nursî Hazretleri, zamanımızın büyük dâhilerinden ve Allah’ın en büyük sevgili bendelerinden olduğunda asla şüphemiz yoktur. Belki, bu zata 14. asrın mücedditlerinden deyip itikad etsek bile mübalâğa etmiş olmıyacağız. Hamdler olsun Allah Hazretlerine ki; Türk Milleti hazinelerinden zuhur etmiş bu cevheri, inkılâp dalgalarında gark olup zâyi’ olmasından zamanımıza kadar sakladı; asrımızı, bu zatın vücûdu ile zînetledi. Mûsa Peygamberi, Fir’avn’un eteğinde beslediği gibi; bu zat-ı mübâreki de dinsiz zalimler meyanında cefalar içinde besledi. Geleceklerde de selâmetlik ile uzun seneler yaşamasını bir Allah’tan temenni ederiz. Üstad Bediüzzaman hakkında bizim akidemiz budur.

Mümkün olursa, bizim tarafımızdan huzurlarına arz-ı ihlâsımızı, gaibane muhabbetimizi bildirseniz ve özünden bizim için hayır duâlarını vekâleten rica etseniz diye ricada kalıyoruz. Hürmet ve selâmlar ile.

Muhlis Dîni, Millî Kardeşiniz
HABİBURRAHMAN ŞAKİR


* * *

Washington’daki İslâm Cem’iyyetinin ve İslâm Kültür Merkezinin Genel Sekreteri Dr. Muhammed Habilullah’dan, Irak’taki Nur Talebesi Ahmed Ramazan’a Gelen Mektub

Washington İslâm Kültür Merkezine hediye etmek lûtfunda bulunduğunuz Bediüzzaman Said Nursî’nin “Hutbet-üş-Şamiye” ve “Risâle-i Nur Mîzanları” adlı kitablara mukabil halis teşekkürlerimin kabulünü rica ederim.

Tekrar tekrar teşekkürlerimi arzeder, iyi ve saadetli günler dilerim.

İslâm Kültür Merkezi Genel Sekreteri
El-Muhlis
Dr. MUHAMMED HABİLULLAH


* * *
Səs yoxdur