Asa-yı Musa | Giriş | 4
(5-9)
MUKADDEME

Allah-u Teâlâ ve Tekaddes hazretlerine her an sonsuz hamd ü senâlar eder ve O’nun Habîb-i Âlişanı Resûl-i Ekrem Hazret-i Muham-med Mustafa Sallâhu Aleyhi ve Selleme ve O’nun Âl-i Beytine ve Eshâb-ı Kirâmına nihayetsiz salât ü selâmımızın, dergâh-ı İlâhîde kabûlünü, Rahmet-i Rahmân’dan niyaz ederiz.

Bu Barla Lâhikasını ve Zeyillerini, O Rahmân-ı Zülcemâl, eltâf-ı Sübhânîyesiyle, ikram ve ihsaniyle tab’ını nasib ve neşrine muvaffak eyledi.

Risâle-i Nur’un doğuş merkezi olan Barla’dan teâti edilen bu mektubların bir kısmı, sorulan ilmî suallere, Üstad Bediüzzaman Hazret-lerinin tulûat ve sünûhat-ı kalbiye olarak verdiği cevaplar olup, diğer kısmı da, o hayat devresinde, Üstad Hazretlerine ve Risâle-i Nurlara ruh ve canlarını feda edecek derecede muhabbet ve samimiyetle bağlanmış ihlâs ve sadâkatın mücessem nümuneleri olan o fedakâr talebelerin, nur-lardan aldıkları feyizleri elde ettikleri istifadeleri beyân etmekle beraber, bu asrın fikrî, ruhî, kalbî hastalıklarını tedavi eden, şifabahş hayattar ilaç-lar olduklarını en tatlı ruhânî bir heyecanla ifade eden mektublardır.

Bu Barla Lâhikası Üstad Bediüzzaman Said Nursî Hazretlerinin biz-zat tashihinden geçmiş, kendi el yazısı tashihlerini ihtiva eden üç el yaz-ması nüsha birleştirilerek meydana getirilmiştir.

Bu nüshalar ayrı müstensihler tarafından ayrı ayrı zamanlarda yazıl-dıkları halde, aynı mektuplar aynı sırayla birbirlerini ta’kib ettikleri gö-rülmüştür.

Biz de aynı mektubları, aynı sırayla ta’kib etmekle beraber, muhte-rem Hulûsî ve merhum Re’fet ağabeylere, Barla hayatı zamanında, Üstad Hazretleri tarafından gönderilen, ve onların gönderdikleri mektubları da istişâre ile dercettik.

Səs yoxdur