Tarihçe-i Hayat | Sekizinci Kısım - Isparta Hayatı | 639
(612-740)
DEMOKRAT KARDEŞLERE TAVSİYE

Diktatörler ve şefler idaresinde memleketin dinini, îmanını, canını, hayatını kasıp kavuran merhametsiz eski devrin farmason kullarının şu cançekişme devrinde Demokratlara tevcih ettikleri silâhların en te’sirlisi, onu kendilerinden daha dînsiz göstermeğe çalışmalarıdır. Bir kısmı dindarlık perdesine bürünerek, Demokratların millete vâdettikleri dîn hürriyetini te’min etmiyeceklerini propaganda ediyorlar. Bir kısmı da, irticaı himaye ediyor ithamiyle Demokratların dîn hürriyetine taraftarlık etmesini önlemeğe; kendileri gibi Demokratları da dîni, dîn müesseselerini tahrip etmeğe, dîn ehline karşı şiddet göstermeğe sevkediyorlar.

Demokrat Partinin iktidarı ele alır almaz komünistlere karşı şiddetli davranması, diğer taraftan Ezan-ı Muhammedînin serbestisini te’min etmesi, bu sebeple halkın muhabbetini kazanarak kendi kuvvetinden yirmi def’a daha bir kuvvet elde etmesi Halkçıları müthiş endişeye düşürdü.

Eski devrin dîn ehline ve Kur’ân ehli olan Nurculara karşı takip ettiği zalîmane siyasetin onları bu hale düşürdüğünü Demokratlar idrak edecek bir seviyede oldukları için, onların pusularına düşmiyeceklerine i’timâtımız vardır.

Eski devrin belli başlı şiarı ma’lûmdur. Demokratlar, bekalarını te’min etmek isterlerse, tamamiyle bu şiara karşı bir siyaset takip etmeleri îcab eder; bir taraftan komünizme karşı şiddet, diğer taraftan dîni ve dîn ehlini himaye. Açıkça ve mertçe bu yolda yürümek mecbûriyetindedir. Bu hususta göstereceği, en ufak bir zaaf, yahut en ufak bir samimiyetsizlik onu Halkçıların çukuruna düşürür.

Biz Nur Talebeleri, kat’iyyen siyasetle iştigal etmeyiz. Bizim yegâne emelimiz, memlekette dîn hürriyetinin hakîki sûrette te’mini, dîne ve dîn ehline ve Kur’ân ehli olan Nurculara karşı çeyrek asırdanberi devam eden zulüm ve tazyikin tamamiyle bertaraf olmasıdır. Demokrat kardeşlere tavsiye ederiz: Devr-i Sâbıkın şeytankârâne oyunlarına, hilelerine aldanmasınlar; onların düştükleri dalâlete düşmesinler. Milletin ruhunu ve iradesini onlar gibi istihfaf etmesinler. Komünizme ve dîne karşı tuttukları doğru yolda azimle devam etsinler.

Nur Talebeleri Nâmına
SADIK, SUNGUR, ZİYA

Səs yoxdur