Tarihçe-i Hayat | Sekizinci Kısım - Isparta Hayatı | 721
(612-740)

Geçen günlerde, Lâhor’da bir İslâmi müzakere oldu. Türkiye’den meşhur zâtlar gelmedi. Ankara Üniversitesinde öğretim görevlisi olan Dr. Rehber (Pâkistanlıdır) İslâmiyetin aleyhinde konuştu. Bütün İslâmi dünya onu lânetlediler... Lâkin avam gazetelerde okuyup onu Türk bildiler ve çok hayret ettiler. Bu adam, dîni ve Türkleri tahkir etti. Sebilürreşad’a yazıyorum.

Hazret-i Üstadın müstakil adresi nedir? Hazret-i Üstada bir adet Kur’ân-ı Kerîm ve onun hakkında makaleler neşrolunan mecmûaları takdim etmek istiyorum. Hakkınızda çok makaleler yazdım. Onları toplayıp kitap şeklinde basacağım.

Her zaman Pâkistan’ın mühim zâtları Hazret-i Üstada ve sıhhatine dâir ma’lûmat sormaktadırlar. Bizler, buradaki Nur Talebeleriyle, Hazret-i Üstadı buraya davet ederiz.

Elbaki Hüvelbaki
Kardeşiniz
M. SABİR


* * *

Pâkistanın En Büyük Mecmûası “Students’ Voice” da İslâm Kongresi Reisi “ZAFER AFAQ ANSAR” ın “İslâmın Büyük Rönesansı” Adlı Makalesinde Risâle-i Nur’un Muhterem ve Muazzez Müellifinden Şöyle Bahsediyor:

...

Bu hareketlerin asıl merkezini, Said Nursî’nin fazla miktarda talebesi bulunan üniversite ve kültür yerleri teşkil eder. Bu Talebeler, Risâle-i Nur Talebeleri adını alır. Bu gençler, Biz, Kur’ânı kendimize düstûr seçtik. Bizim gayemiz: Zevki, Allah’ın yolunda aramak ve İslâmiyeti bütün dünyaya yaymaktır.

Siyonizm, Komünizm, Allahsızlık gibi İslâmiyete zıt olan cereyanlara karşı mücadele etmektir.

İslâmiyeti, bütün Türk gençliğinin tam ma’nasıyla benimsemesine çalışmaktır.

Türkiye’yi her türlü tehlikeye karşı müdafaa etmektir. Irkî ve kavmî ayrılıkları bertaraf ederek, İslâm Birliğini meydana getirmektir.

Hazret-i Üstad Nursî tarafından yazılan ve 130 kitap ve risâleden ibaret olan Risâle-i Nur Külliyatı bu talebeler tarafından yayılmaktadır.

* * *
Dinle
-