Kudsi Kaynaklar | Kudsi Kaynaklar | 8
(1-445)

5- Sıraya konulup ona göre âyetleri tesbit edilen mecmuaların sıra tertibine göre, meselâ Sözler Mecmuasındaki bir âyet, Nur mecmualarının bir kaçında da varsa ve kaç defa tekrar edilmişse, ona göre kitap ismi ve sahife numaraları verilmek suretiyle kaydedilmiştir. Buna göre adları yazılı 17 adet Nur Kitablarının içinde mükerrer olabilen âyetleri, her bir mecmuada ayrı ayrı tekrarları kaydedilmeyecektir. Meselâ: Sözler Mecmuasının falanca sahifesinde falan âyet geçmişse, aynı âyetin sair mecmualarında, hattâ Sözler Mecmuasının müteakip sahifelerinde tekrarı varsa, sadece Sözler'in oradaki âyeti yazılacak, sair yerlerdeki tekrarı için, kitap ismi ve sahife numaraları verilerek kaydedilecektir.

Bu noktadan, meselâ birisi Mektubat ve Lem'alar veyahut sair Nur Kitablarında bir âyeti arayıp yerinde bulamadığı zaman, yani Âyetler Cetvelinin sırasına göre yerinde bulamadığı vakit, tertibe göre, ondan önceki kitaba veya kitaplara bakmalıdır. Diyelim; Mektubat'ta var olan bir âyeti, Âyetler Cetvelinin sırasına göre Mektubat sırasında onu bulamadığı vakit, Sözler'de aramalıdır. Hattâ Sözler'in, meselâ son kısımlarında bulunması lâzım gelen bir âyet eğer orada yoksa, Sözler'in ondan evvelki sahifelerine bakmalıdır. Buna göre sair Nur Mecmuaları da böyledir.

 

TENBİH:

Risale-i Nur Kitaplarının bu kitaptaki sahife numaraları, İhlas Nur Neşriyat'ın en son baskılarına göre tesbit edilmiştir. İslâm yazısı kitapların da, çok az bazılarının verilen sayfaları da şuna göredir: 1- Lem'alar: 879 sayfalık. 2- Mektubat: Merhum Mustafa Gül Ağabeyin el yazması, 744 sayfalık.

Arapça olanlar: İşarat-ül İ'caz ve El-Mesneviy-ül Arabî kitabları, 1990 itibariyle son baskılı olanlardır.

* * *

BU CETVELDE MATLÛB BİR ÂYETİ BULMA USÛLÜ

İstenilen bir âyetin bulunabilmesi için üç yol vardır:

Birinci Yol: Risale-i Nur'un birinci kitabı olan Sözler Mecmuasından başlayarak, sıra ile: Mektubat, Lem'alar, Şuâlar ve hâkeza.. az üstte tertip sırası kaydedilmiş sıraya göre sahife numaralarına bakarak aranabilir.

İkinci Yol: Risale-i Nur'da yazıldıkları şekilde ve Âyetler Cetvelinde yazılmış vaziyetiyle bütün âyetlerin baş kısımları fihriste edilmiştir. Ve herbir âyetin yanında da, sıra numarası yazılmıştır. Bu numara ile kitap içinde bulunabilir.

Üçüncü Yol: Nurlarda kaydedildiği durumuyla, yani Âyetler Cetvelinde yazıldığı durumuyla, âyetin belirgin baş kelimelerine göre bir yarı indeks tarzı yapılmış ve yine herbir âyetin yanında da, sıra numarası yazılmıştır.

 

 

Ses Yok