Zülfikar Risalesi | Zülfikar Birinci Makamı | 24
(1-134)

Bu ise, tek başıyla bir mu’cizei a’zamdır. Veyahut inanacaksın ki: O Zâtı Mübârek, öyle bir Zât’ın me’muru ve şâkirdidir ki, herşey onun nazarında ve tasarrufundadır ve bütün enva’ı kâinat ve bütün zamanlar, O’nun tahtı emrindedir.. Defteri Kebirinde herşey yazılıdır; istediği zaman talebesine bildirir ve gösterir. Demek Muhammedi Arabî Aleyhissalâtü Vesselâm, Üstâdı Ezelîsinden ders alır, öyle ders verir...

Hem nakli sahîh ile Hazreti Hâlid’i, harb için Düvmetü’lCendel Reisi olan Ükeydir’e gönderdiği vakit ferman etmiş ki:

       diye, bakarı vahşî avında bulacağını, kavgasız esîr edileceğini ihbar etmiş. Hazreti Hâlid gitmiş, aynen öyle bulmuş, esîr etmiş getirmiş.

Hem nakli sahîh ile Kureyş, Benî Hâşimî aleyhinde yazdıkları ve Kâ’be’nin sakfına astıkları sahife hakkında ferman etmiş ki: “Kurtlar yazılarınızı yemiş, yalnız sahifedeki Esmâi İlâhîyeye ilişmemişler!” haber vermiş. Sonra sahifeye bakmışlar, aynen öyle olmuş.

Hem nakli sahîh ile “Beytü’lMakdis’in fethinde büyük bir tâun çıkacak.” ferman etmişti. Hazreti Ömer zamanında Beytü’lMakdis fetholundu. Ve öyle bir tâun çıktı ki, üç günde yetmiş bin vefiyat oldu.

Hem nakli sahîh ile o zamanda vücûdu olmıyan Basra ve Bağdad’ın vücûda geleceklerini ve Bağdad’a dünya hazinelerinin gireceğini.. ve Türkler ve Bahri Hazar etrafındaki milletler ile Arablar muharebe edeceklerini ve sonra onlar çoklukla İslâmiyete girecek; Arablara Arablar içinde hâkim olacaklarını haber vermiş. Demiş ki:

Hem ferman etmiş ki:

diye, Emeviyye’nin Yezid ve Velid gibi şerir reislerinin fesâdını haber vermiş.

Hem Yemâme gibi bir kısım yerlerde, irtidad vuku bulacağını haber vermiş.

Hem Gazvei Meşhurei Hendek’te ferman etmiş ki:

diye
Ses Yok