Tarihçe-i Hayat | Sekizinci Kısım - Isparta Hayatı | 705
(612-740)

Râbian: Kat’iyyen tahakkuk etmiş ki: Risâle-i Nur hariçten hücum eden küfr-ü mutlaka karşı bu milleti ve Âlem-i İslâmiyeti muhafaza edecek Kur’ân-ı Hakîmin mu’cize-i ma’nevîyesinden bir derstir ki, dinsiz feylesoflardan hiçbirisi ona karşı mukabele çâresi bulamadılar. Kat’iyyen haber aldık ki: Hariçte ba’zı yerde bir milyon gençler “Müsalemet-i umûmîyyeyi te’min edecek Risâle-i Nurdur” demişler. Sulh-u umûmî taraftarı Almanya ve Amerika gibi ba’zı ecnebilerin de Risâle-i Nur’u tercümeye başladığını haber aldık.

Hâmisen: Eğer resmî adamlar ba’zı yeni kanunlara yanlış ma’nalar verip bir iki satırına ilişseler benim bedelime deyiniz ki: “Bir adamın hatâsı ile yirmi bin komşusu cezalandırılır mı, hapsedilir mi? Dünyada böyle hükmeden hiçbir kanun var mı?” İşte her sahifesi yirmi satır olan beş yüz sahifelik bir kitabın bir satırında bir adama şiddetli tokat vurmuşsa: Evvelâ, isim muayyen değil, orada mesûliyet yok... Şayet olsa da, sansür gibi o satır silinir. O kitabı müsadere etmek, on bin adamı hapse sokmak gibi kâinatta işitilmemiş bir kanunsuzluk, bir zulüm olduğu gibi; öteki yirmi bin satırlar şimdiye kadar yirmi bin adamın îmânını kuvvetlendirdiği cihetle yirmi bin hasene ve iyilik olduğundan elbette o hatâyı ve seyyieyi affettirir...

Ben şiddetli hasta olmasaydım daha konuşacaktım. Siz hizmetkârlarım tashih ve ıslah edersiniz. Hatta münâsip görseniz, ma’nen polislerin bir vazifesini gören Risâle-i Nur’un âsayiş hizmetinde polislere büyük bir kuvvet olan derslerine polisler herkesten ziyâde taraftar olmak lâzım gelirken, şimdi resmen taharri me’muru sûretinde polislik aleyhinde olan bu hizmeti polislere vermeye ruhum razı değil. Onlara umumen hakkımı helâl ettiğimi söylersiniz.

Sâdisen: Şiddetli bir teessüfle “Leyle-i Mirac” vaktinde Mirac-ı Şerif, Şuhûr-u Selâse hürmetine vesîle beklerken, Tarihçe-i Hayat hasebiyle taharri hâdisesi şiddetli bir keder verdi. “Sadaka belâyı defeder” mealindeki hadîs-i sahihin hükmüyle, Risâle-i Nur Anadolu için belâları defeder bir sadaka hükmüne geçtiği; ona beraetler ve serbestiyetler verildiği zaman belâların def edilmesi, ona hücum edildiği zaman belâların gelmesi yüz hâdisesi var ki, ba’zan zelzele ve fırtınalarla kaydedildiği gibi, bu def’a da hayatımda görmediğim tahtessıfır on sekiz dereceye yakın bir soğuk, taarruz ve taharrinin aynı vaktinde geldi.

Dinle
-