Tarihçe-i Hayat | Sekizinci Kısım - Isparta Hayatı | 712
(612-740)

Finlandiya’da İslâm Cemâati Reisi tarafından Risâle-i Nur neşredilmekte ve bu sayede birçok Finli Müslüman olmaktadır. Japonya ve Kore’de de Risâle-i Nur’un birçok okuyucuları bulunmaktadır. Kore harbi münâsebetiyle Türkiye’den Kore’ye giden müteaddit Nur talebeleri tarafından bütün külliyat oraya götürülmüş; bu eserlerin bir kısmı Japon üniversitelerine ve bir kısmı da Kore kütüphânelerine hediye edilmiştir. Bu vesîle ile Japonya’daki İslâm cemâati de Risâle-i Nur’dan istifade etmeye başlamıştır.

Hindistan ve Endonezya’daki Müslümanlar da Risâle-i Nur’dan mahrum kalmamışlardır. Hacca giden bir Nur talebesi tanıştığı bir Hindli âlime Risâle-i Nur külliyatını hediye etmiş ve o âlim de eserleri Hindçeye tercüme edeceğini ve bunun kendisi için büyük bir vazife olduğuna inandığını söylemiştir.

Amerika’daki Waşington Câmiine ba’zı risâleler hediye edilmiş ve buradaki Müslümanların da bu eserlerden istifadeleri sağlanmıştır.

Irak’tan gönderilen Risâle-i Nur eserleri münâsebetiyle, Waşington İslâm Kültür Merkezi Genel Sekreteri tarafından eserleri gönderen Nur talebesine bir teşekkür mektubu yazılmıştır.

Mezkûr beyânatımız Risâle-i Nur’un hariç memleketlerdeki inkişafının ma’lûmatımız çevresindeki birkaç nümûnesidir.

Yakında tabedilecek “Mu’cizeli Kur’ân”da Hâfız Osman hattı aynen muhafaza edilmekle beraber; Kur’ânın lâfzî mu’cizeleri gösterilmiştir. Bu Kur’ânın, Âlem-i İslâm başta olmak üzere bütün dünyaca ne büyük bir alâka ile karşılanacağı şüphesizdir.

Bütün bunlar, Risâle-i Nur’un dünya çapında muazzam bir boşluğu doldurmakta olduğunun delil ve emâreleri değil midir? Bütün beşeriyet, Kur’âna ve dolayısiyle asrımızda onun ma’nevî i’cazını ispat ve beyân eden Risâle-i Nur’a muhtaçtır.

İşte bu kısımda, Üstad Bediüzzaman ve Risâle-i Nur hakkında hariç memleketlerde intişar eden makalelerin bir kısmını, Üstada ve talebelerine gelen mektuplardan ba’zılarını aşağıya dercediyoruz.

* * *
Dinle
-