Meyve Risalesi | Sekizinci Mesele | 71
(60-88)

Onları kazanmağa çalış." ağlamasını gülmeye çevirir. Bunlara kıyâsen cüz’i ve küllî herbir taifede hüsnü te’sirini gösterir, ışıklandırır. Nev’i beşerin hayat-ı içtimaiyesiyle alâkadar olan içtimaiyyun ve ahlâkiyyunların kulakları çınlasın!.. İşte îman-ı âhiretin binler fâidelerinden işaret ettiğimiz beşaltı nümunelerine sairleri kıyas edilse kat’i anlaşılır ki; iki cihanın ve iki hayatın medar-ı saadeti yalnız îmandır.

Risale-i Nur’da Yirmisekizinci Söz’de ve başka risalelerinde, haşrin cismaniyeti cihetinde gelen zaif şüphelere kuvvetli cevaplarına iktifaen burada yalnız bir kısa işâretle deriz ki:

Esmâ-i İlâhiyyenin en cem’iyetli âyinesi cismâniyettedir. Ve hilkat-ı kâinattaki maka-sıd-ı İlâhiyyenin en zengini ve faal merkezi cismaniyettedir. Ve İhsanat-ı Rabbâniyyenin en çok çeşitleri ve rengârenkleri cismâniyettedir. Ve beşerin ihtiyacât dilleriyle Hâlikına karşı dualarının ve teşekküratının en kesretli tohumları yine cismâniyettedir. Mâneviyat ve ruhâniyyat âlemlerinin en mütenevvi çekirdekleri yine cismâniyettedir.

Ses Yok