Lemalar | Yirmisekizinci Lema | 277
(268-283)

Hem yine ma’nidar bir tevâfukat-ı lâtifedendir ki, Risâle-i Nur’un yüz yirmi sekiz parçası, yüz on beş parça kitab ediyor. Risâle-i Nur’un şâkirdlerinin ve müellifinin mebde-i tevkifi olan 27/Nisan/1935 tarihi ile, mahkemenin karar ve hüküm tarihi olan 19/Ağustos/1935 tarihi olmasına nazaran, yüz on beş gün olup, Risâle-i Nur kitabları adedine tevâfuk etmekle beraber, istintak edilen, yüz on beş suçlu gösterilen eşhasın da adedine tam tamına tevâfuk ettiği gibi.. gösteriyor ki: Risâle-i Nur müellifinin ve şâkirdlerinin başına gelen musibet, bir dest-i inâyetle tanzim ediliyor. (Hâşiye)

Bu Lem’anın başında İmâm-ı Ali (R.A.), Risâle-i Nur’a işâret ettiğinden, bir kardeşimiz heyecanlı bir iştiyakla Risâle-i Nur’a, Elmas, Cevher, Nur ismini takıp tekrar ederek yazmıştı. Bu Lem’anın âhirinde derci münâsib görüldü:

Takvâ dâiresinde bulunan talebe deli de olsa, acaba Risâle-i Nur’un ve kıymetli elmasın nurundan ayrılabilir mi? Öyle tahmin ederim ki: Risâle-i Nur’un bu âciz talebeniz kadar kerâmetini, faziletini, lezzetini yiyen, tatlı meyvesinden koparan nadirdir. Hem bu kadar âcizliğim ile beraber, Risâle-i Nur’a hizmet edemediğim halde göstermiş olduğunuz teveccühe medyûn-u şükranım. Binâenaleyh Risâle-i Nur’dan bendeniz değil, hiç bir talebeniz o mübârek elmastan ve lezzetten ayrılamaz. Affınıza mağruren Risâle-i Nur’un bu def’aki taharriyatında iki kerâmeti meydana aynen çıkmıştır. Hapishâne içerisinde polis, jandarma ve gardiyanlar müdhiş arama yaparken, o esnada hiç kimse görmeden, yedi sekiz yaşında, hemşiremin mahdûmu, mekteb çantasının içerisine Risâle-i Nur’un nüshalarını koyarak alıp gitmiştir. Arama, bendenizin odasında idi. Çocuk odaya geldi, odada telaş görünce, odanın bir tarafında ayrıca duran Risâle-i Nur’ları çantasına koydu ve içerideki me’murların hiçbirisi farkına varmadı, çocuğa da birşey demediler. Fedakâr çocuk doğruca vâlidesine gidiyor. “Dayımın dâima bize okuduğu Risâle-i Nur’ları getirdim. Bunları alacaklarmış… Ben onların haberi olmadan, onlar başka mektub, kitab karıştırırlarken aldım, çantama koydum. Bunları iyice bir yere koyunuz, muhafaza ediniz…

----------------------------------------------------
(Hâşiye): Cây-ı dikkattir ki: Risâle-i Nur şâkirdlerinin tevkiflerinin bir kısmı 25/Nisan/1935 tarihinde başlamış olup, kararnamede suçlu gösterilen 117 kimse ise de, ikisinin ismi mükerrer olmasına nazaran bu sûretle şâkirdlerin adedi 117 adedine o kısmın tevkifinden hüküm tarihine kadar 117 gün olmakla tevâfuk edip, evvelki tevâfukata bir letafet daha katmıştır.
Dinle
-