Allah-u Teâlâ ve Tekaddes hazretlerine her an sonsuz hamd ü senâlar eder ve O’nun Habîb-i Âlişanı Resûl-i Ekrem Hazret-i Muham-med Mustafa Sallâhu Aleyhi ve Selleme ve O’nun Âl-i Beytine ve Eshâb-ı Kirâmına nihayetsiz salât ü selâmımızın, dergâh-ı İlâhîde kabûlünü, Rahmet-i Rahmân’dan niyaz ederiz.
Bu Barla Lâhikasını ve Zeyillerini, O Rahmân-ı Zülcemâl, eltâf-ı Sübhânîyesiyle, ikram ve ihsaniyle tab’ını nasib ve neşrine muvaffak eyledi.
Risâle-i Nur’un doğuş merkezi olan Barla’dan teâti edilen bu mektubların bir kısmı, sorulan ilmî suallere, Üstad Bediüzzaman Hazret-lerinin tulûat ve sünûhat-ı kalbiye olarak verdiği cevaplar olup, diğer kısmı da, o hayat devresinde, Üstad Hazretlerine ve Risâle-i Nurlara ruh ve canlarını feda edecek derecede muhabbet ve samimiyetle bağlanmış ihlâs ve sadâkatın mücessem nümuneleri olan o fedakâr talebelerin, nurlardan aldıkları feyizleri elde ettikleri istifadeleri beyân etmekle beraber, bu asrın fikrî, ruhî, kalbî hastalıklarını tedavi eden, şifabahş hayattar ilaçlar olduklarını en tatlı ruhânî bir heyecanla ifade eden mektublardır.
Bu Barla Lâhikası Üstad Bediüzzaman Said Nursî Hazretlerinin bizzat tashihinden geçmiş, kendi el yazısı tashihlerini ihtiva eden üç el yazması nüsha birleştirilerek meydana getirilmiştir.
Bu nüshalar ayrı müstensihler tarafından ayrı ayrı zamanlarda yazıldıkları halde, aynı mektuplar aynı sırayla birbirlerini ta’kib ettikleri görülmüştür.
Biz de aynı mektubları, aynı sırayla ta’kib etmekle beraber, muhterem Hulûsî ve merhum Re’fet ağabeylere, Barla hayatı zamanında, Üstad Hazretleri tarafından gönderilen, ve onların gönderdikleri mektubları da istişâre ile dercettik.