Kastamonu Lahikası | Mektup 152 | 242
(242-244)

O devlet ( İ.N.G.L.Z.) bu memleketteki hükümete, müstemlekâttaki müslümanlara ısınmamak ve iltihak etmemek için, eskiden beri bu vatanda dinsizliği tervic etmiş, şimdiki ilhad dahi onun ifsad komitesinin eseridir.

Hatta o yüzde beş-on dinsizin hatırını saydı, mesleklerini (rejimlerini) resmen takdir ederek, yüzer milyon İslâm’ın hatırlarını kırdı. Ve mağlub olduğu halde, inat ve menfaati için sulhu reddetti. Küre-i Arz’a ateş verdi. Ve bu âlem-i insaniyetin her tarafında sönmez yangını oldu.

İşte madem siz bu vatanın evlâdısınız, burada onun propagandasına kapılmayınız. Ve siyasete karışmayınız. Eğer hariçte olsanız oradaki müsaadekâr siyasetine tarafdarlık gösterseniz, eğer lüzum olursa ve Risâle-i Nur dahi müsaade etse belki zarar olmaz. Yoksa zarar ve hatar ve hatadır.

Amma öteki galib cereyan ise, ne vakit Kur’an ve Risâle-i Nur’a ve bize ve İslâm’lara yardım etse ve Kur’an’ın hakîkatına hizmete bilfiil teşebbüs eylese, siz de o vakit Kur’an ve Risâle-i Nur hesabına onun harekâtını merakla ve dua ile bakabilirsiniz. Yoksa şimdiden tarafgirane bakmak ile tahrîbâtındaki zulümlere hissedar olmak ihtimali var. Ve hariç Âlem-i İslâm’ın ma’nevî cereyanlarına muhalif olur.

Said Nursî


* * *

(152)

Aziz, Sıddık Kardeşlerim!

Risâle-i Nur’un hakkaniyetine ve ehemmiyetine dâir bir imzayı gaybî hükmünde olan yazdığınız Mecmûa-i İşarat’a, Lâhika’dan intihâb ettiğinizden iki misli daha ilâve ettik. Eğer siz de kendinize öyle bir mecmûa yazmışsanız, ilâve ettiğimiz mikdarı size de göndereceğiz. Bu mecmûanın gösterdiği kıymet Risâle-i Nur’da bulunduğunu, bu zamanın dehşetli fırtınaları isbat ediyor.

Səs yoxdur