Denizli ve Emirdağ Lahikaları I -II | Mektup 170 | 265
(265-265)

Kastamonu’da, Hâfız İhsan’ın imzasiyle ve Nur kahramanlarından Hilmi Bey ve Emin’in müşterek mektubunu aldım. Ben, bu iki eski ve kıymetli ve sarsılmaz ve metin o kardeşlerime ve ihsanlara ve oradaki Nur Şâkirdlerine çok hasretler ve iştiyaklarla selâm ediyorum. Ve hapiste bizimle beraber ve bize hapisde çok hizmet eden İhsan nerededir, merak ediyorum?

Safranbolu havalisi, hakîkaten Mustafalar ve Ahmed Fuad ve Hıfzı ve Rahmi gibi hârika sadakat ve alâkadarlıkla; Kastamonu’daki sekiz sene bizim Nur hizmetimizin akim kalmadığını ve Safranboluda parlak bir medrese-i Nuriye olacağını maddeten isbat ediyorlar. Bu def’a Mustafa Osman’ın mektubunda iki saat yakınındaki Karabük fabrikalar şehrinde bulunan yüzer genç ve işçilerde Nurlar fütuhat yapacağını bildirmekle ehemmiyetli bir müjde telâkki ediyoruz.

Nurun küçük kahramanlarından Mustafa Sungur ve Rahmi’nin güzel mektublarında, onların köylerinde Ahmed Fuad’ın ciddi gayretiyle ders vermesi; ve Eflâni Nahiyesinin, Barla Nahiyesi gibi bir medrese-i Nuriye hükmüne girdiğini ve ora ahalisi iştiyakla Nurları dinlemesi; ve yeniden iki genç muallim daha eski yazı ile Nurlara girmesi ve çocukların huruf’u Kur’âniyeyi öğrenmeye başlaması ile Risâle-i Nurları da yazmağa girmeleri, büyük bir fa’l-i hayırdır. Cenâb-ı Hak, o ma’sûmları muvaffak etsin ve onların üstadları ve peder ve validelerinden razı olsun. Onlar, duada, ma’sûmlar dâiresine girdiler. Başda Ahmed Fuad, Mustafa ve Rahmi olarak, Eflâni Nahiyesini tebrik ediyoruz.

Nurun küçük kahramanlarından Mustafa Sungur ve Rahmi’nin az bir zamanda, eski harfle, Mustafa Sungur’un gâyet mükemmel “Meyve”nin on birinci mes’elesi hâtimesi ile ve Rahminin “Gençlik Rehberi”ni eski harfle güzelce yazmaları; ve Kastamonu’dan gelen kitablarım içinde bize göndermeleri; hakîkaten benim için yeni biraderzadelerim bir Abdurrahman ve Fuad dünyaya gelmiş gibi beni memnun ediyor.

* * *

(170)

Edhem Hoca nâmında Balıkesir’de muhacir ve Celâleddin-i Rumi’nin mensublarından, yirmi seneye yakın köy hocalığı ve çocuklara Kur’ân okutmakla meşgul ve şimdi de tam Risâle-i Nur’a Balıkesir ve Kırkağaç havalisinde hizmet eden ve uzun mektubiyle korkak hocaları Nurlara davet eden ve cesaret veren ve Balıkesir, Kırkağaç havalisi Nur Şâkirdleri nâmına “Sandıklı Alamescid Köy imamı İbrahim Edhem” imzasiyle yazdığı mektubda, çok ehemmiyetli ve güzel fıkraları var; ve korkak hocalara tokatları var.

Ses Yok