Denizli ve Emirdağ Lahikaları I -II | Mektup 332 | 417
(417-417)

Mâdem hakîki vârislerim sizlersiniz ve şahsımdan bin derece ziyâde dünyada vazifemi de görüyorsunuz. Bu hayat-ı fânideki son menzili sizin re’yinize bırakıyorum.

Râbian: Hem tebriklerini, hem şiddetli alâkalarını gösteren Ahmed Nazif ve Ahmed Feyzi ve Halil İbrahim ve Hasan Âtıf ve Bucak’ta ve Eflani ve İstanbul’daki Nurcuların mektublarına benim bedelime sizler cevab verirseniz, sizleri tevkil ediyorum.

* * *

(332)

Aziz, Sıddık Kardeşlerim!

Evvelâ: Hadîs-i şerifin sırrıyla Ramazan-ı Şerif’in nısf-ı âhirinde, hususan aşr-ı âhirde, hususan tek gecelerde, husûsan yirmi yedincisinde; seksen küsur sene bir ibâdet ömrünü kazandırabilen Leyle-i Kadr’in ihyasına ve herbiriniz umum Nur talebeleriyle beraber, hususan bu biçâre çok kusurlu, hasta, zaîf kardeşinizi hissedar etmenizi ve herbirinizin dualarınızın binler ma’nevî âmînlerin tey’idiyle dergâh-ı İlâhîde kabul olmasını rahmet-i İlâhîyeden niyaz ediyoruz.

Sâniyen: Üniversitedeki genç Said’lerin hakîkaten Medreset-üz-Zehra’nın İstanbul ve Ankara’daki vazifesini yaptıklarına ve bu biçâre Said’e ihtiyaç bırakmadıklarına ve Risâle-i Nur’un herbir cihetle kâfi olmasının bir nümunesi olarak şimdi size leffen gönderdiğimiz, onların meb’uslara hitaben yazdıkları beyannamelerini ve yine onların bir eseri olan Tarihçe-i Hayat’ın yetmiş nüshasının baş tarafına koyup yetmiş meb’usa göndermeleri için bize gelen beyannamelerini berayı malûmat size gönderdik. Siz münasib görseniz onu ve size evvelce gönderdiğimiz Sungur’un Maarif Vekâleti’ne müdafaası ve Mustafa Osman’ın Adliye Vekili’ne istidasiyle beraber Tarihçe-i Hayat’a bir nevi zeyl olarak el yazmasıyla veya makine ile veya İnebolu’daki yeni harfle elli altmış nüsha teksirini re’yinize havale ediyoruz.

Sâlisen: Medreset-üz-Zehra erkânları, benim şahsımın da hakîki vekilimdirler. Bana, şahsıma gelen mektublara onlar, benim bedelime cevab versinler. Hususan Husrev’in mektubunda isimleri bulunan zâtlara karşı münasib cevab verirsiniz. Ahmed Feyzi’nin size karşı yazdığı mektubun cevabının parçasını leffen size gönderiyoruz.

Umum kardeş ve hemşirelerimin mübârek Ramazanlarını ve umum gecelerini, ma’nevî Leyle-i Kadir’lerini tebrik ile selâm ve dua ve dualarını rica ediyoruz.

* * *
Ses Yok