Denizli ve Emirdağ Lahikaları I -II | Mektup 339 | 424
(424-424)

Risâle-i Nur’a ilhad ve zındıka nâmına ilişildiği zaman, umumî bir musîbet geliyor. Taarruzun aynı vaktinde dört def’a büyük zelzelenin vukuu ve çok hâdisatın aynı vakitte zuhuru, bu kanaatimizi tasdik etmiş. Bu îtibarla öyle bir kararın infazından ehl-i îmanın titrediği, o hârikulâde ve kıymetdar, mübârek mecmûalar hakkında imha cinâyetinin işlenmesi; bu millet ve memleket içinde ma’nevî zelzeleler, fırtınalar, tâun ve tûfanlar kopacak kuvvetli ihti’malinden telâş ediyoruz. Zira Risâle-i Nur’a dört def’a taarruz ve hücum zamanında şiddetli zelzelelerin tevafuku, bu hakîkatı kör gözlere dahi göstermiştir. Hattâ mahkemede dâva ettik. Hem müfessirlerin üç yüz elli bin tefsirlerine ittibaen iki sahifede iki âyât-ı Kur’âniyeyi tefsir ettiği bahânesiyle, yüz binler kimselerin îmanına pek ziyâde bir ehemmiyet ve te’sirle hizmet eden dört yüz sahifelik Zülfikar mecmûasını müsadere ve imha etmek; dünyada hiçbir kanunda olmadığından, sırf dinsizliğe âlet olarak yapılan bu feci garazkârlık fâillerinin hak, hakîkat ve adâletten ne derece uzak olduğunun zâhir bir delili bulunduğunu zerre mikdar vicdanı olanlar anlayacak ve yüzsüz yüzlerine lânet ve nefretler savuracaktır. Halk Parti’li müstebid, mürteci’ cebbarların zamanında yapılmış olan bu korkunç muameleye kahraman Demokratlar hükümeti mâni olup, Afyon Mahkemesi’nde üç senedir hapsedilen ve zerre kadar bir suç mevzuu bulunamıyan eserleri ve en başta altun yaldızlı ve tevafuk mu’cizeli Kur’ânımızı derhal iade ettireceklerini kuvvetli ümid edip, alâkalı makamlardan rica ediyoruz.

Nur Talebeleri nâmına
Husrev, Sungur


* * *

(339)


Aziz, Kahraman Ağabeyimiz!

Evvelâ: Gâyet derecede bir ehemmiyetli mes’eleyi arzediyoruz ki, büyük mecmûalarımızın imhasına sakın sakın meydan verilmeyecektir. Ne bahasına olursa olsun kurtarılacaktır. Yalnız imha kararı şimdi mi, yoksa eskiden mi verilmiştir ve sizce bu imha kararı resmen sabit midir? Bu ciheti olduğu gibi öğrenerek bize acele ve derhal bildiriniz.

Sâniyen: Bu hususta Ankara’da olan kahraman Sungur’a ve Devlet Bakanı’na yazılan yazıyı bera-yı malûmat takdim ediyoruz. Binler selâm ve hürmetle ellerinizden öperiz.

Ziya, Zübeyr


* * *
Ses Yok