Denizli ve Emirdağ Lahikaları I -II | Mektup 403 | 529
(528-529)

Sâlisen: Kardaşım Husrev gerek zât-ı âlîlerinin, gerekse diğer kardeşlerin mektublarını emirlerinize atfen göndermekte devam ettiği için, (Lillâhil hamd) vaziyetten haberdar bulunuyoruz.

Râbian: Gerek Husrev kardaşımın ve gerek Ceylân’ın gönderdikleri eserleri kardaşlara verdim ve parasını kendilerine gönderdim. Urfa’dan biraz daha istedim. Gelince inşâallah onları da talebelere vereceğim. Eserlerden bir takımını Hacı Sabri almıştır.

Hâmisen: Reîsicumhur’un nutkundan gelen müjdeli istihracın tahakkuk etmesini eltaf-ı İlâhîyeden niyaz ederiz.

Sâdisen: Nur’un neşri ve fütuhatı için Rahîm ve Kerim Rabbimiz muvaffak buyurduğu nisbette istihdamımız lillâhilhamd devam ediyor.

Akşamları Nurlu cemâatten mürekkeb fakirhânemize gelen cemâate tedrisat-ı Nuriyede devam olunuyor.

Malatya seyahatimde oradaki alâkadarların çalışma tarzlarını söyledim. Büyük Doğucuların bu fakiri kendi zümrelerine katmak hususundaki tekliflerine: “Büyük Doğuculuk siyasî bir teşekkül müdür?” diye sordum. “Evet” dedikleri için, “Sizin yalnız îmanî ve Kur’ânî mesaildeki müşkillerinizi ve îzahını arzu ettiğiniz noktaları Risâle-i Nur’un yardımı ile halle çalışırım. Benim mesleğim, ihtiyar ve şuurum taalluk etmeden Risâle-i Nur dâiresinde istihdamdan ibarettir. Îman ve Kur’ân mes’elelerinize hemfikrinizim. Fakat siyasetle iştigal edemem.” meâlinde cevab verdim. Yalnız bu zümreden Nurlar’la alâkadar olanlar var. Onların el ele vererek hem eserleri okumalarını ve anlayamadıkları yerleri sormalarını, Kur’ânî hattı öğrenmeye gayret etmelerini rica ettim. Malatya, Urfa, Anteb’dekileri eserleri edinmeye ve alâkalarını arttırmaya âcizane yazılarımla teşvik etmekteyim. Şimdilik mesaî-i Nuriyem böyledir.

Cenâb-ı Hakk’a nihayetsiz hamd ve şükür olsun ki, hesabsız kusurlarımla beraber bu Kur’ânî ve îmanî hizmette istihdama lâyık görmüştür. Elbette mübârek ve müşfik Üstadımın duaları bereketiyle zümre-i Nuriyenin âciz bir ferdi olmakta devam ve öylece Liva-ül-Hamd-i (Aleyhissalâtü Vesselâm) tahtında toplananlardan olurum.

Ses Yok